Villa Adriana

Kreta

Kreta is het grootste en bekendste eiland van Griekenland. De afstand van oost naar west is meer dan 260 kilometer en mede hierdoor heeft Kreta een kustlijn van maar liefst meer dan 1000 kilometer.

Het eiland is onderverdeeld in vier departementen, Lassithi, Heraklion, Rethymnon en Chania. Hier scheidt de Egeïsche van de Libische zee en hierdoor fungeert Kreta als grenspaal tussen de continenten Europa en Afrika.

Het is een veelzijdige vakantiebestemming in Griekenland met gezellige havenplaatsen als Chania en Rethymnon en Agios Nikolaos. Echte kenmerken van Kreta zijn haar diepe en lange kloven, steil uit zee oprijzende rotsen aan de kust, hoogvlaktes en eindeloze witte zandstranden. De olijfbomen zijn over het hele eiland te vinden en vormen een belangrijke bron van inkomsten voor de plaatselijke bevolking.

Kreta is rijk aan historie en heeft veel monumenten, musea, kastelen en archeologische bezienswaardigheden. Voorbeelden van deze historische trekpleisters zijn Knossos, Phaistos en Frangokastelo.

Mede door het aangename klimaat is Kreta een vakantiebestemming voor het hele jaar door. Excursies die kunnen worden gemaakt tijdens je vakantie op Kreta zijn Spinalonga het lepra eiland, de Lassithi hoogvlakte, de archeologische bezienswaardigheid Knossos of Phaistos.

Ook onvergetelijk is het om een wandeltocht door de Imbros of Samaria kloof te maken. Dit uitgesleten rivierdal is met een lengte van 18 kilometer één van de langste kloven van Europa.Maar ook de minder bekende Aposelemis kloof door de achtertuin van Villa Adriana is zeker de moeite waard. De wandeling is ongeveer 8 km lang en heel afwisselend met mooie flora en ook indrukwekkende rotspartijen.

U
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram